Bijeenkomst Bunderspark

A.s. donderdag 16 juli wordt er in de Stapperij een bijeenkomst georganiseerd waarin de ideeën voor en sport- en ontmoetingsplek in het Bunderspark worden gepresenteerd en besproken. De direct omwonenden aan de kant waar het één en ander zou moeten komen, hebben een brief hierover gehad (zie onder aan dit bericht). Zoals bij veel zaken hebben veel mensen de lusten van voorzieningen maar er kan voor andere mensen ook sprake zijn van lasten. De wijkraad is er om de belangen van alle bewoners te behartigen waarbij we het dus ook hebben over jongeren en hun ouders, maar zeker ook bewoners die dicht bij algemene voorzieningen wonen en behalve de lusten, mogelijk ook de lasten ondervinden. Denk hierbij aan het winkelcentrum, ontsluitingswegen, scholen, en dergelijke. Dan is het belangrijk dat de (over)last zoveel mogelijk voorkomen dan wel beperkt wordt.

De wijkraad hoopt dat in goed overleg zoveel mogelijk belangen behartigd kunnen worden. Een bijeenkomst is waarschijnlijk niet genoeg maar de mogelijkheid om elkaar vaker rondom dit onderwerp te ontmoeten, is al rekening mee gehouden. Ben je een jongeren tussen de 12 - 18 jaar of een ouder ervan, woont u in de Bunders, woont u vlakbij het park? Kom dan naar deze bijeenkomst en nodig andere mensen uit zodat we alle meningen kunnen horen en er iets mee doen.

Beste Bewoner, 

U heeft wellicht het een en ander vernomen van de ontwikkelingen rondom het Bunderspark. We vinden het belangrijk om te weten hoe u hier in staat. Graag nodigen wij u dan ook uit op 16 juli a.s., om samen met ons in gesprek te gaan over de aanleg van een sport- en ontmoetingsplek in het Bunderspark. Deze avond begint om 19:15 wordt gehouden in de Stapperij en zal naar verwachting om 21:00 afgerond zijn. 

De agenda voor de avond ziet er als volgt uit:
19.15 – 19.30 uur Ontvangst met koffie/ thee;
19.30 uur Introductie door de wijkraad;
19.45 uur Presentatie van ideeën door de jongeren en gelegenheid tot vragen stellen;
20.15 uur Werkvorm waarbij alle belanghebbenden hun mening geven;
Korte pauze om alles wat er binnengekomen is samen te vatten
20.45 uur Bespreken van de eerste resultaten en samen kijken hoe het verder gaat;
21.00 uur Sluiting

Om u mee te nemen in het verhaal willen wij u graag al wat achtergrond informatie geven: 

• De gemeente heeft vanuit het speelruimtebeleid ook gekeken naar de Bunders. Hieruit blijkt dat in de Bunders voorzieningen ontbreken voor de leeftijdsgroep van 12 – 18 jaar. De gemeente heeft destijds de wijkraad benaderd en gevraagd om mee te denken over de realisatie van de voorzieningen. 

• Als wijkraad weten wij dat het Bunderspark en het winkelcentrum in de Bunders regelmatig op een niet bedoelde manier door jongeren is gebruikt. Dit heeft voor onprettige situaties gezorgd voor bewoners in de buurt van het Bunderspark en het winkelcentrum. Wij zijn er ons van bewust dat afspraken helaas niet altijd geleid hebben tot verbetering van de situatie, maar het is gelukkig ook regelmatig goed gegaan.

• Tijdens de wijkraadvergadering van mei hebben jongeren hun ideeën kenbaar gemaakt m.b.t. een sport- en ontmoetingsplek in het Bunderspark. Wij waren aangenaam verrast door de inhoud van de ideeën van de jongeren. Ze hadden niet alleen nagedacht over hoe het eruit zou komen te zien, maar vooral ook over de regels en de handhaving hiervan. Hiermee zou het gemakkelijker worden om in de toekomst meer garanties te kunnen geven dat het in het Bunderspark goed blijft gaan. 

De wijkraad is er om de belangen van alle bewoners in de Bunders te behartigen. Dat wil zeggen dat wij er zijn voor de groep jongeren van 12-18 jaar, maar ook voor de direct omwonenden van het park. Wij vinden het belangrijk dat alle belanghebbenden gehoord worden en hun mening hierover kunnen geven. Hierdoor kunnen we gezamenlijk tot een goed plan komen.

Voor deze avond nodigen wij ook de politie en jongeren- en opbouwwerkers van Vivaan uit. De gemeente is hierbij ook aanwezig. Om de avond goed te organiseren willen we u vragen om u aan te melden via onderstaand e-mailadres. 

Met vriendelijke groet namens wijkraad de Bunders,

Willy van Roosmalen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.