• Home
  • Nieuws
  • Vervolgstappen Sport- en Ontmoetingsplek Bunderspark

Vervolgstappen Sport- en Ontmoetingsplek Bunderspark

Het heeft wat tijd nodig, maar het lijkt er op dat de verwezenlijking van het plan 'Sport- en Ontmoetingsplek Bunderspark' weer een stap dichterbij is.

Goede samenwerking tussen jongeren, omwonenden en vertegenwoordigers van gemeente, jongerenwerk en wijkraad hebben er toe geleid dat dit plan er kwam.
De gemeente heeft het aanbesteed en uiteindelijk kon een conceptontwerp voorgelegd worden. Daarmee kunnen Skate-liefhebbers in Veghel en omgeving concreter dromen van een skatebaan, want hij is weer wat stappen dichterbij.

Input jongeren
Een aantal skaters, steppers en anderszins actieve jongeren hebben inmiddels bij elkaar gezeten met ontwerpers en een vertegenwoordiging van de gemeente en omwoners. Uiteraard was wijkraad De Bunders ook vertegenwoordigd, want wij zijn nauw betrokken bij dit project.
Er werd een conceptontwerp voorgelegd aan de jongeren, die er driftig mee aan de slag gingen. Er werd gekleurd, toegevoegd, geschrapt en gewijzigd.Aan het eind van de avond was het voor iedereen duidelijk waar een skatebaan en een multicourt in het Bunderspark aan moet voldoen volgens de jongeren die er gebruik van gaan maken.
Deze maand (januari 2017) is er een definitief ontwerp neergelegd en goedgekeurd door de jongeren. Het bedrijf dat de sport en ontmoetingsplek gaat realiseren staat in de startblokken. Zodra er een schop de grond in gaat, ziet u de foto’s op deze website.