Hondenuitlaatroute uitgebreid

Afgelopen juni (2016) werd door Wijkraad De Bunders in deelwijk De Weiden een wijkschouw gehouden. Een buurtbewoner, wonende aan de Dasseweide, had toen een opmerking over de hondenuitlaatroute. Er was onduidelijkheid hoe die route precies liep. De aangrenzende straten aan beide zijden van de Dasseweide hebben een uitlaatstrook, maar de Dasseweide zelf niet. De groenstrook aan de onbebouwde kant van de Dasseweide was als bermkant aangemerkt. Dit houdt in dat de groenstrook niet gemaaid werd en dat hondenuitlaters de uitwerpselen van hun honden moesten opruimen. De onduidelijkheid leverde af en toe conflicten en onprettige situaties op.

Na overleg met wijkbeheerder Henk de Laat heeft Wijkraad De Bunders door middel van een enquête aan de aanwonenden gevraagd wat hun wens was. Uit deze enquête bleek dat een meerderheid van de bewoners voor een uitlaatstrook was.
Resultaat is dat de groenstrook nu een uitlaatstrook is, zonder ruimplicht, waar regelmatig gemaaid wordt in opdracht van de gemeente en waar wekelijks de uitwerpselen worden opgeruimd. Inmiddels zijn door de gemeente aan beide kanten van de groenstrook paaltjes geplaatst die duidelijk maken dat het een hondenuitlaatroute is.